Bıyık ekimi nedir?
Bıyık ekimi çeşitli sebeplerle bıyığında kayıplar yaşayan ya da daha gür ve biçimli bir bıyık arzu edenlere, sağlıklı ve genetik olarak dökülmemeye kodlanmış saçlardan nakil yapılması işlemidir.
Bıyık ektirme operasyonu neden yapılır?
Erkekler için sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak kadar sağlıklı bıyıklara sahip olmak da özgüven, güç ve statü sembolü olarak görüldüğü için önemli olabiliyor. Bu nedenle saç ekimine artarak devam eden talep kadar her yıl sakal ve bıyık ekiminde de görülüyor.
Bıyık ekimi nasıl yapılır?
Operasyon tekniği FUE saç ekiminde olduğu gibidir. Ekim yapılırken bıyıkların doğal duruşuna uygun açılarla kanallar açılır ve saç kökleri bu kanallara istenilen sıklıkta ve dikkatlice yerleştirilir. Genel olarak işlem tek seansta tamamlanır. Bıyık ekimi işlemi lokal anestezi altında uygulandığı için hasta işlem süresince herhangi bir ağrı veya acı hissetmez.
Bıyık ekimi öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- Öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ekimin steril kliniklerde ve saç ekim uzmanları tarafından yapılmasıdır. Doğru klinik seçildikten sonra saç ekimi yaptırmak isteyenler uygulamadan bir hafta önce alkol veya kan sulandırıcı herhangi bir ilaç, ürün kullanıyorlarsa bunlara ara vermelidirler.
- Uygulama günü ekime başlanmadan önce hasta tok olmalıdır. Uyuşukluk geçtikten sonra da sıvı ve yumuşak gıdalarla beslenme tavsiye edilir.
- Hasta uygulama sonrasında rahatlıkla günlük yaşamına devam edebilir. Yine de ilk 3 gün kritiktir, bu günler graftlerin yeni yerlerine tutunma ve kaynama sürecidir. Ekim bölgesine 2 gün su değdirilmemelidir. Yatma şekli çok önemlidir. Yatarken sırtüstü yatılmalı, ekim yapılan bölgenin sürtünmelerden korunmasına dikkat edilmelidir. Hamam, havuz, sauna, güneş ve solaryumdan en az iki hafta süre ile uzak durulmalıdır. 6 ay boyunca ekim alanı sert darbelerden, sürtünmelerden korunmalı ve tıraş makinesi değdirilmemelidir.
- Ekilen bıyıklarda yaklaşık 2 hafta boyunca dökülmeler olabilir endişe edilmemelidir. Dökülen yerlerden yeni çıkan kökler kalıcı olacaklardır. Ortalama üçüncü aydan itibaren yeni kıl çıkışı olmaya başlar ve altıncı, yedinci aylarda görüntü ciddi anlamda değişmiş olur.