Mezolift – Cilt Vitamin Uygulaması

Mezolift nedir?

Batılıların skin revitalization olarak adlandırdıkları uygulamayı, cilde yeniden hayat vermek olarak geniş anlamıyla açabilir ya da kısaca cilt canlandırma olarak tercüme edebiliriz. Yapılan aslında; cildin hava ve su gibi ihtiyaç duyduğu, zamanla eksilenlerin veya cildin onarım kapasitesini artırabilme özelliğine sahip olan maddelerin yerine konulması işlemidir.

 

Mezolift kimlere ve ne için yapılır?

  • Donuk ve mat cilde sahip olanlar
  • Ciltteki yaşlanmayı geciktirmek
  • Yüzdeki yorgun ifadeyi değiştirmek
  • Ciltteki elastikiyet kaybını ve sarkmayı tedavi etmek
  • Sigara kullananlarda ciltteki hasarını en aza indirmek ve tedavi etmek
  • Güneşin cilde verdiği zararı gidermek
  • Cilt lekelerini hafifletmek veya ortadan kaldırmak
  • Yara, akne izleri ve yanık izlerinin tedavisi
  • Çatlak tedavisi

 

Mezolift nasıl uygulanır?

Genellikle yöntemler; etken maddenin, çok ince iğnelerle yapılan mikro enjeksiyonlarla veya iğnesiz olarak düşük voltajlı elektrik akımları ya da ultrason yardımıyla hedef dokuya ulaştırılması esasına dayanıyor. Bunlar hiçbir şekilde kozmetik amaçlı üretilmiş maddeler değil; hepsi yumuşak doku hasarlarında kullanılan, tıbbın diğer alanlarında da kullanılan maddeler.

 

Mezoliftte hangi ürünler kullanılır?

Bu uygulamalar halk arasında vitamin enjeksiyonları olarak bilinseler de aslında çok küçük bir grup vitamin bu yolla deriye uygulandığında etkinlik sağlayabiliyor. Vitaminlerin önemli kısmının sistemik yolla alındıklarında yararlarının daha yüksek olduğu biliniyor. Cilt canlandırma amacıyla en sık başvurulan maddeler; hyalüronik asit, glukozamin sülfat, balık yumurtasından elde edilen DNA ekstreleri ve son dönemde oldukça sık kullanılan aminoasit karışımları olarak sıralanabilir. Hyalüronik asit ve glukozamin sülfattan, eklem içi ve kıkırdak dejenerasyonunda yenileyici ve onarıcı olarak yararlanılıyor. Balık yumurtasından elde edilen DNA ekstreleri, özellikle uzun süre yatan hastaların yatakla temas eden bölgelerinde açılan yaralarda ve yanıklarda kullanılıyor.

 

Mezolift nasıl etki eder?

Cildimizin de yumuşak doku olduğunu düşünürsek, bu maddelerin, aynı onarım ve yenileme etkilerini cilt yüzeyinde de göstermeleri bekleniyor. Üstelik hacminin bin misli su tutma yeteneğine sahip olan hyalüronik asit, mükemmel bir derin nemlendirme görevini görüyor. Proteinlerin yapı taşı olan aminoasitler ise cildin onarım ustaları olan fibroblastları harekete geçiriyor.

Mezoterapi yoluyla verilen bu vitamin, aminoasit ve besleyicilerle genel olarak cilt gençliğinin arttırılması amaçlanıyor. Aynı zamanda cilde sıkılaşma ve parlaklık kazandırılıyor. Elastik liflerimizin deride, şekerli proteinli bir havuz suyunda yüzdüğünü düşünürsek, bu sıvının zenginleştirilmesi liflerin ömrünü uzatabilmek açısından önem taşıyor.

 

Mezolift hangi bölgelere uygulanır?

Bu uygulamalar; yüz, boyun, el sırtı, dekolte, kol altı, karın ve bacak içlerine kadar her bölgede etkili oluyor ve yaşa, cildin durumuna göre, haftada bir ya da 2 kez, 4 ila 6 seans olarak düzenleniyor. Uygulamadan önce hiç acı duyulmaması için lokal anestezik bir krem kullanılması mümkün. Ancak genellikle herhangi bir anestezi gerektirmiyor.

 

Yaşlanmayı ve ilk kırışıklıkların belirmesini beklemeden tedaviye başlanması durumunda; cildi uzun süre genç tutarak yaşlanmanın gecikmesini sağlamak mümkün olabiliyor. Bu yöntemler aynı zamanda yeni oluşan ve renkleri henüz mor-pembe olan cilt çatlaklarının tedavisinde de kullanılıyor.