Mezoterapi

Mezoterapi nedir?

Fransa’da ilk kez 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından geliştirilen estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir.

Mezoterapiden gerek estetik gerek tıbbi tedavi amacıyla birçok alanda yararlanılır. İlk kez bölgesel zayıflama ve selülit sorunları ile birlikte gündeme gelmiştir.

 

Mezoterapi nasıl etki eder?

Homeopatik, farmasötikal ajanların, vitaminlerin ve bir takım bitki ekstraktlarının mikroenjeksiyon tekniğiyle cilt altına uygulanmasıdır. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca uygun şekilde seçilir. Küçük dozlarda uygulanır. İlaçlar cildin 1-6 milimetre derinliğine, ortalama 1-2 santimetre aralıklarla enjekte edilir. Böylece derinin orta tabakasında (mezoderm) bulunan kılcal damar uçlarına ulaşırlar ve hızlı bir şekilde etki gösterirler.

 

Mezoterapi hangi durumlarda kullanılır?

  • Selülit tedavisi
  • Lokal (bölgesel) yağlanma
  • Yara izlerinin tedavisi
  • Saç dökülmesi
  • Cilt gençleştirme


Mezoterapi ile selülit tedavisi

Selülite neden olan yağ hücreleri normal yağ hücreleri değildir. Bunlar özelliğini kaybetmiş, içinde su toplayan ve sertleşen dokulardır. Kilo vermek selüliti yok etmez. Mezoterapi yöntemi ile deri altına doğal bileşiklerden elde edilen yağ eritici, dolaşım düzenleyici maddeler, selülit giderici karışımlar enjekte edilir. Böylece bozulmuş yağ hücreleri parçalanır, hapsoldukları yerden kurtulurlar ve tekrar kullanabilir yağ durumuna gelirler. Seanslar ilerledikçe selülitli bölgeler düzelir ve ciltteki pürüzlü görüntü kaybolur.

Mezoterapi ile lokal yağlanma tedavisi

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde çok başarılı sonuçların alındığı, etkili bir tedavidir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını sağlar.

Mezoterapi ile yara izi tedavisi

Yara izlerinin olduğu bölgelere uygun ilaçlarla 3’er hafta aralıklarla 5-6 seans mezoterapi uygulaması yapılması önerilir. Son yıllarda bu soruna yönelik geliştirilen serumların mezoterapi yoluyla cilt altına verilmesi sayesinde yara izlerinde son derece iyi neticeler alınmaktadır.

Mezoterapi ile saç dökülmelerinin tedavisi

Bazı tip saç dökülmelerinde oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Hastanın problemine göre haftalık veya 2 haftalık seanslar şeklinde 4-10 seans uygulanır.

Mezoterapi ile cilt gençleştirme tedavisi (Mezolift)

Mezoterapi yoluyla verilen vitamin, aminoasit ve besleyicilerle genel olarak cilt gençliğinin arttırılması amaçlanır. Aynı zamanda cilde sıkılaşma ve parlaklık kazandırılır. Elastik liflerimizin deride, şekerli proteinli bir havuz suyunda yüzdüğünü düşünürsek, bu sıvının zenginleştirilmesi liflerin ömrünü uzatabilmek açısından önem taşıyor. Bu uygulamalar; yüz, boyun, el sırtı, dekolte, kol altı, karın ve bacak içlerine kadar her bölgede etkili oluyor ve yaşa, cildin durumuna göre, haftada bir ya da 2 kez,

4 ila 6 seans olarak düzenleniyor. Uygulamadan önce hiç acı duyulmaması için lokal anestezik bir krem kullanılması mümkün. Ancak genellikle herhangi bir anestezi gerektirmiyor. Yaşlanmayı ve ilk kırışıklıkları beklemeden tedaviye başlanması durumunda; cildi uzun süre genç tutarak yaşlanmanın gecikmesini sağlamak mümkün.

Kaç seans gerekir?


Hekim, cildinizin durumuna ve yaşam tarzınıza göre seans sayısına karar verebilir. Tedavinin etkileri bireyseldir ve bu da seans sayısını etkiler.

Mezoterapi kimler için uygun değildir?

  • Hamileler
  • Felç geçirmişler
  • Kanser hastaları
  • Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlar
  • Çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunanlar

 

Mezoterapinin yan etkileri nelerdir?

Enjeksiyon yapılan bölgede geçici çürükler olabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmaz. Bu nedenle oluşan tüm yan etkiler ve problemler geçicidir.

 

Mezoterapide sonuçlar ne zaman ortaya çıkmaya başlar?

Problemin ciddiyetine göre ve kişinin vücut yapısına göre değişir. Eğer hasta hayatını tedavisini destekleyecek şekilde yeniden düzenlerse (beslenme, spor vs.) genel olarak 2-3 seansta sonuç alınmaya başlanır.