Radyofrekans nedir?
Radyo dalgaları deri ve deri altı yapılardaki su moleküllerindeki sürtünme etkisi ile bölgesel ısınma oluşturur. Bu ısı etkisiyle derin dermal dokularda kolajen üreten fibroblast hücreler uyarılır. Bölgede kontrollü bir hasar oluşturularak dokunun kendini onarması, yenilemesi ve toparlaması sağlanır. Ayrıca cilt altında yaratılan ısının etkisi ile hücre metabolizması hızlanarak bölgedeki kan dolaşımında artış olması sağlanır.
Radyofrekans tedavisi güvenli midir?
Uygulama güvenli, sonuçları da gözle görülebilecek denli başarılıdır.
Radyofrekans tedavisi nasıl uygulanıyor?
Uygulama oldukça konforludur, Radyofrekans cihazının başlığı cilt yüzeyinde hafifçe gezdiriliyor ve bir yandan da özel bir termometreyle cildin istenen sıcaklığa ulaşıp ulaşmadığı sürekli kontrol ediliyor. Kişi, işlem sırasında cildinde yoğun bir sıcaklık hissediyor. Yanma hissinin başladığı an başlık başka bir bölgeye kaydırılıyor. Uygulama süresi 20 ila 30 dakika arasında değişiyor ve 5-10 seans istenilen sonuçları almak için yeterli oluyor.
Radyofrekans tedavisi ağrılı bir işlem midir?
Radyofrekans uygulaması öncesinde hassas kişilere ağrı kesici, anestezik özel kremler uygulanır. Bu kremler işlem esnasında ağrı oluşumunu engeller. İşlem sonunda hafif bir yanma hissedilebilir. Cildi sakinleştirici ve yatıştırıcı özel kremlerle de yanma etkisi azaltılır.
Radyofrekans tedavisinin riskleri var mıdır?
Radyofrekans sistemi cildin altındaki dokuları etkiler, cildin en üst tabakasını etkilemez. O nedenle herhangi bir leke kalma riski bulunmaz. Bu nedenle her mevsimde uygulanabilir. İşlem için her hastaya özel başlıklar kullanıldığı için enfeksiyon riski yoktur.
Sonuçlar ne zaman ortaya çıkar?
Uygulamanın tam sonuçları ortalama bir ay içinde görülmeye başlıyor. 2-3 ay içinde optimum seviyeye ulaşıyor.
Radyofrekans tedavisi kimler için uygundur?
Cildinde gevşeme ve sarkmalardan şikayetçi olan hemen herkese Radyofrekanslı sıkılaşma tavsiye ediliyor. Radyofrekans dalgaları sadece yüzde değil tüm vücutta da başarıyla uygulanıyor. Bu yöntemle selülit tedavisi ve vücut sıkılaştırma işlemlerinde de çok başarılı neticeler alınıyor.
Radyofrekans ile selülit tedavisi nasıl yapılır?
Selülit, ‘Hidrolipodistrofi’ olarak tanımlanan, cilt altı yağ dokusunu ve küçük damarları ilgilendiren bir sağlık sorunu. Selülit, derinin portakal kabuğuna benzeyen inişli, çıkışlı düzensiz görünümü ve buna eşlik eden sıkılık kaybı olarak tanımlanıyor. Özellikle, kalça, basen ve baldır gibi yağ depolanmasının fazla olduğu bölgelerde oluşuyor. Selülit oluşumunun başlıca nedenleri, yağ dokusu ve mikro dolaşımdaki değişiklikler, genetik yatkınlıklar, sık yaşanan kilo değişimleri, hormonal faktörler, sağlıksız beslenme ve düzensiz yaşam biçimi, kullanılan bazı ilaçlar ve strestir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi selülit söz konusu olduğunda da erken teşhis çok önemli. Selülit 1., 2., 3. ve 4. olmak üzere evrelere ayrılıyor.
Radyofrekans tedavisi selülite nasıl etki ediyor?
Bu yöntemde temel prensip su içeren bütün dokuları kontrollü bir şekilde ısıtmak. Radyofrekansı hücrelerdeki su moleküllerini harekete geçiriyor, sürtünme etkisiyle o bölgenin ısınmasını sağlıyor. Isı aşağı yukarı 42-45 derece civarına ulaşıyor. Kolajen doku hasar gördükten sonra vücut o dokuyu onarmak üzere harekete geçiyor. Isınma olduğunda o bölgedeki kolajen dokusu belirli bir ölçüde hasar görüyor ve yeni kolajen dokusu üretiyor. Bu da o bölgedeki dalgalı görünümün bir ölçüde kaybolmasını sağlıyor.
Radyofrekans tedavisinde ağrı ya da yanma hissi oluyor mu?
İşlem sırasında belli bir sıcaklık hissi ortaya çıkar ancak bu kesinlikle yanma olarak tanımlanamaz. Zaten sürekli olarak bir lazer termometresiyle dokudaki sıcaklık ölçülür ve ona göre uygulamaya devam edilir.
Radyofrekans uygulamaları lazer uygulamalarına göre avantajlı mıdır?
Radyofrekans uygulamalarında üst deri hiç etkilenmez bu nedenle soyucu lazer uygulamalarında olduğu gibi güneşten lekelenme riski yoktur. Bu özellikleri sayesinde yaz aylarında da uygulanabilir.
Seans sayısı ve sıklığı nedir?
Haftada bir kez olmak üzere en az 10-12 seans boyunca devam ettirilmesi tavsiye ediliyor. Uygulamanın süresi 30-40 dakika arasında değişiyor.
Radyofrekans uygulamaları yaz aylarında da yapılır mı?
Her mevsim yapılabilir.